איך להכין את החלה המושלמת לשבת?

החומרים:
10 כוסות קמח
1 שמרית (או 50 גר' שמרים מומסים בחצי כוס מים)
7 כפות סוכר
1 כף שטוחה מלח
3 כוסות מים פושרים (2.5 לשמרים)
2 ביצים
3/4 כוס שמן
אופן ההכנה:
שמים את רוב הקמח בקערה, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
שמים את הביצים, הסוכר והשמן, מערבבים ואז מוסיפים את המלח.
(להזהר שלא יגעו השמרים במלח)
מוסיפים את שארית הקמח ולשים כעשר דקות, עד שהבצק נהיה אחיד.
מניחים, מכסים ומשהים להתפחה כשעתיים.
לאחר שעה בערךאפשר ללוש מעט ושוב להתפיח.
(זה עוזר לקלילות החלות)
מחלקים את הבצק למספר כדורים (לפי גודל החלה הרצוי)
מכל כדור מכינים רצועות (מקלות), וקולעים לצמה משולשת.
(המהדרים יקלעו גם לארבע ולשש)
מניחים את החלות בתבנית עם נייר אפיה משומן קלות.
משהים שוב להתפחה (כ-20 דקות)
מורחים בביצה טרופה עם מעט אב' סוכר, זורים שומשום.
מכניסים לתנור חם 180 מעלות.
אופים כ-45 דקות, עד להזהבה.
מוציאים את החלות, מטפטפים עליהם מעט מים ומכסים.
* ניתן להקפיא את החלות ולהוציא שעתיים לפני ההגשה.
בתאבון!
דילוג לתוכן