המצרכים .
2\1 קילו בשר טחון .
2\1 חבילת פטרוזליה קצוצה .
2 בצלים קצוצים .
2\1 כף שום .
כף – מלח – פלפל שחור – קינמון – ניתן להוסיף מעט בהרט .
1 ביצה .
4\1 כוס קמח מצה .
אופן ההכנה .
יש לפרוס תפוחי אדמה כמו סנדויץ, אך לא לפתוח עד
הסוף ,אלא עד 4\3 .
כל פרוסה בעובי 2\1 1 ס"מ .
ניתן לפרוס גם חציל באותו העובי .
יש לנפות 3 כוסות קמח למגש ,וכן קערית עם 2 ביצים +2\1
כוס מים +מעט מלח .
להכין שמן עמוק חם בסיר .
לקחת את כל המיצרכים המוזכרים בהתחלה לערבב היטב וליצור
קציצות ולמלות בתוך התפוח אדמה \ החציל , לעטוף כל אחד
בקמח ואח"כ לטבול בביצה .
להכניס לשמן ולטגן היטב מכול הצדדים .
שלב 2 .
לפרוס את כל שאריות התפוחי אדמה והחציל לקוביות .
וכן לפרוס בצל לרצועות להוסיף 2 כפות רסק עגבניות +
2\1 כוס מים לערבב ולהניח בסיר שטוח .
לסדר את כל המפרום רצוי קודם לשים את המפרום –
תפוחי אדמה ועליהם את החציל .
להוסיף מעט קינמון +פלפל שחור +מעט מלח ולהוסיף
מים בגובה המפרום .
לאחר הרתיחה הראשונה יש להנמיך את האש ולכסות
את הסיר רק בחצי מכסה ולבשל על להבה נמוכה
עד שכל המים יספגו – למשך שעתיים .
טיפ .
מומלץ להוסיף סחיטת לימון על המפרום .
בתאבון!