מתכון להכנת מפרום טריפוליטאי כמו שצריך, צעד אחרי צעד

המצרכים .

2\1 קילו בשר טחון .

2\1 חבילת פטרוזליה קצוצה .

2 בצלים קצוצים .

2\1 כף שום .

כף – מלח – פלפל שחור – קינמון – ניתן להוסיף מעט בהרט .

1 ביצה .

4\1 כוס קמח מצה .

 

אופן ההכנה .

יש לפרוס תפוחי אדמה כמו סנדויץ, אך לא לפתוח עד

הסוף ,אלא עד 4\3 .

כל פרוסה בעובי 2\1 1 ס"מ .

ניתן לפרוס גם חציל באותו העובי .

יש לנפות 3 כוסות קמח למגש ,וכן קערית עם 2 ביצים +2\1

כוס מים +מעט מלח .

להכין שמן עמוק חם בסיר .

לקחת את כל המיצרכים המוזכרים בהתחלה לערבב היטב וליצור

קציצות ולמלות בתוך התפוח אדמה \ החציל , לעטוף כל אחד

בקמח ואח"כ לטבול  בביצה .

להכניס לשמן ולטגן היטב מכול הצדדים .

שלב 2 .

לפרוס את כל שאריות התפוחי אדמה והחציל לקוביות .

וכן לפרוס בצל לרצועות להוסיף 2 כפות רסק עגבניות +

2\1 כוס מים לערבב ולהניח בסיר שטוח .

לסדר את כל המפרום רצוי קודם לשים את המפרום –

תפוחי אדמה ועליהם את החציל .

להוסיף מעט קינמון +פלפל שחור +מעט מלח ולהוסיף

מים בגובה המפרום .

לאחר הרתיחה הראשונה יש להנמיך את האש ולכסות

את הסיר רק בחצי מכסה ולבשל על להבה נמוכה

עד שכל המים יספגו – למשך שעתיים .

 

 

טיפ .

מומלץ להוסיף סחיטת לימון על  המפרום .

בתאבון!

דילוג לתוכן