תקועים בפקקים? כל הדרכים להפוך את זה לזמן איכות עם הילדים

אחד מהאתגרים שיש לנו כנהגים נוגעים לנסיעות ארוכות עם ילדינו, כשאורך סבלנותם קצר והם נמצאים לרוב בחוסר נוחות. על אף שהאפשרות להעסיקם מוגבלת, עדיין קיימות מספר דרכים להפוך את הנסיעה לנעימה וכיפית עבורם ושקטה עבורנו.

להורים המחזיקים במכוניות משפחתיות, דוגמת רכב 7 מקומות או רכבים המכילים חמישה ושישה נוסעים, מכירים את האתגר הלא פשוט ביכולת להעסיק את הילדים לאורך הנסיעה. במקרים בהם הילדים משועממים וחסרי שקט הנסיעה הופכת לקשה ומאתגרת, כשבמקרים לא מעטים אותה חוסר סבלנות יש בה להשפיע על הנהג שהופך עצבני, כשאין ביכולתו להתרכז במאת האחוזים בנעשה בכביש.

במקרים רבים הערכות מוקדמת של ההורים לפני הנסיעה יכולה להביא לכך שילדים רבים יחוו את הנסיעה כחלק נוסף וכיפי עבורם ולא כגורם שיביא אותם לחוסר שקט וסבלנות.

בטרם נחשוב בכלל על רעיונות להעסיק את ילדינו בנסיעות, חשוב קודם כל ליידע אותם מבעוד מועד על נסיעות ארוכות המתוכננות למשפחה. יידוע הילדים מספר ימים לפני על נסיעה ארוכה שמתוכננת למשפחה יכולה להפחית מהילדים את אי השקט. מעבר לכך, ניתן לאתגר את הילדים לחשוב על רעיונות יצירתיים להפוך את הנסיעה לכיפית באמצעות משחקים שניתן לחשוב עליהם, שירים שניתן לשיר או לשמוע, עצירה בדרך במקום חווייתי או כל רעיון אחר, לבטח אם הוא מגיע מהם.

אחד מהרעיונות היותר מוצלחים, נוגע למשחקים שבהם אפשר לשתף את כלל הנוסעים וזאת בלי הצורך באביזרים כאלו או אחרים. אחד מהמשחקים שזכו לפופולריות רבה בנסיעות הוא – משחק ניחושים מוכר וידוע שלו גם גרסה אינטרנטית מאוד נחמדה. במשחק זה אחד המשתתפים חושב על אדם או דמות מסוימת. שאר המשתתפים צריכים לנחש מי הדמות וזאת באמצעות 20 שאלות של "כן \ לא" ואפשרות לשלושה ניחושים. בהינתן ולא הצליחו לנחש מי הדמות, זוכה המשתתף שחשב על הדמות בנקודה.

משחק הניחושים יכול להיות פריט אחד מבנק רחב של משחקים שניתן לשחק ולתפעל בהם את הילדים. ילדים מטבעם משתעממים מהר יחסית וחשוב לאתגרם במשחקים נוספים. בין היתר ישנם משחקים נוספים אשר הוכיחו את יעילותם בנסיעות ארוכות. משחקים אשר ניתן לציין שירים בהם מופיעה שם של מדינה, עיר, פרי או כל דבר אחר שנחליט, משחקי זיכרון, חידות היגיון ועוד. כמו כן, ניתן להשתמש בנוף שבחוץ לטובתנו ולאתגר את הילדים במשימות כאלו ואחרות.

תוכלו אף להפתיע את ילדיכם ולשחק איתם בחלק ממשחקי הילדות שלכם כמו: "הרצל אמר" או "פיקולו פיקולו פיקולו", תוכלו לשחק משחק אסוציאציות התורם גם לפיתוח החשיבה בה המשתתף הראשון אומר מילה והמשתתף שאחריו אומר מה המילה הזו מזכירה לו וכך הלאה והלאה.

אלמנט נוסף שיש ויכול להרגיע את הילדים נוגע לצידה לדרך. גם כאן ניתן, בטרם הנסיעה, לשתף את הילדים מאיזה חטיף ייהנו ממנו בנסיעה. או אם ירצו כריך מסוים או פרי אהוב. אל תשכחו לקחת איתכם גם בקבוק מים עבור כל ילד, שכן בנסיעות ארוכות הם נוטי להיות צמאים ופרטי אחרי נשנוש קטן.

הנסיעות הארוכות מאפשרת הן להורים והן לילדים לשוחח האחד עם השני בלי שיש כמעט הסחות דעת. השיחות מאפשרות לילדים, גם כאן, לעסוק בנושאים אחרים המרחיקים את אי השקט שצף אצלם בעת הנסיעה. לנו ניתנת האפשרות להעמיק עם ילדינו בשיחה לגבי מכלול רחב של נושאים הנוגעים לפעילות היומיומית שלהם בגן או בבית הספר, בנושאים הנוגעים לחיי החברה שלהם, ליחסים במשפחה ולכל נושא אחר שעולה ברכב בזמן הנסיעה.

 

דילוג לתוכן