החורף כבר כאן ואתו המשקה המחמם והמרגיע – כמה סוגים יש ומה סוג התה המתאים לך?

התה נמצא בקרבתנו תמיד, כשאנחנו חוזרים הביתה מיום קר בחוץ, בתום ארוחה מנחמת ומשביעה, כשאנחנו חולים או לפני השינה. התה הוא אמצעי החימום היעיל והזמין ביותר לגוף שלנו, לרבות בעונת החורף. אבל האם אנחנו באמת מכירים את סגולותיו של התה, את כל תוכנותיו וסוגיו? יש מגוון רחב במיוחד של סוגי תה, במאמר זה נעמוד על סוגי התה השונים, נספר במה כל אחד מצטיין? ומה מייחד אותם אחד מהשני?

איך מפיקים תה?                                                                                              

כל תה מתחיל מקטיף שאותו מבצעים בדרך כלל באופן ידני, לאחר מכן מפזרים את העלים שנקטפו על מגש במבוק ייחודי ומייבשים אותם תחת השמש לכמה שעות. לאחר הייבוש, כל סוג של עלי תה זוכה לטיפול שונה, חלק על ידי תהליך קלייה וחלק על ידי גלילה שמטרתה לקרוע את העלים כדי למצות את טעמם . צורת העיבוד של עלי התה היא זו שעושה את ההבדל בין הסוגים השונים של התה והיא זו המקנה לו את סגולותיו, הגוון והטעם הייחודי לו.

תה ירוק                                                                                                                                   

התה הירוק נחשב לתה הנפוץ ביותר. הוא מופק מהעלים הצעירים וגם מהניצן. תהליך העיבוד שלו כולל חימום של הניצן יחד עם העלים ישר אחרי הקטיף. זאת, כדי לעצור במהרה את התהליך הטבעי של החמצון. השיטה מתבצעת על ידי חימום באמצעות ווק גדול. התה הירוק מכיל נוגדני חמצון מסוג EGCG, שעוזרים להפחתת ספיגת השומן בגוף ומסייעים בהגנה של הגוף

תה שחור קלאסי לחורף הישראלי                                                                            

העלים של התה השחור עוברים תהליך תסיסה וייבוש מחדש, זה גורם למעשה לצבע הכהה שלהם. ניתן למצוא את התה השחור בכמה וריאציות – בצורתו הקלאסית, עם טעמים או תבלון דומה לתה הארל גרי או הצ'אי מסאלה הידוע שמתובלן בתבלינים הודיים המחממים את הגוף. עלי התה השחור עשירים באנטי-אוקסידנטים המסייעים ללב ותורמים לחיזוק המערכת החיסונית.

תה לבן                                                                                                   

השם תה לבן ניתן לו בזכות תהליך העיבוד הייחודי שלו, אשר נעשה אך ורק באמצעות הניצן ובהיעדר העלים. כתוצאה מכך, ניתן לזהות בתה שערות לבנות של הניצן. הניצנים של התה נקטפים לפני שהם נפתחים וגם אותם מייבשים תחת השמש. תהליך העיבוד של תה זה הוא עדין במיוחד ולכן הוא נחשב גם לתה יקר, עד כדי כך שבעבר בסין הקיסרית, הנתינים נהגו לשלם עמו את המס. התה הלבן מכיל יותר נוגדני חמצון מכל תה אחר ולכן יש בו מנעד רחב של סגולות בריאותיות.

תה אולונג הדרקון השחור                                                                                            

תה זה שמכונה גם "הדרקון השחור" הינו תה מסורתי במיוחד שתהליך העיבוד שלו ארוך הרבה יותר מהתה הירוק ובעצם דומה לתהליך ההפקה של התה השחור. ההבדל היחידי הוא שלב התסיסה המקוצר ה מקנה לו את הטעם המעט עדין יותר מהתה השחור. גם בתה אולונג זה תוכלו למצוא סגולות בריאותיות אשר יוכלו לסייע לכם בתחומים שונים.